Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У 2022 році Нацполіція забезпечила реагування на 8 млн викликів громадян
Опубліковано 12 січня 2023 року о 14:10

Про це сьогодні, 12 січня, повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв на брифінгу у Military Media Center.

Олексій Сергєєв проінформував про результати роботи Національної поліції впродовж минулого року.

Керівник департаменту наголосив, що поліція вжила всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації в державі після повномасштабного вторгнення російської федерації та не допустила її загострення.

Впродовж року оператори служби «102» забезпечили реагування на понад 8 млн викликів громадян.

За словами Олексія Сергєєва, для оперативного реагування на повідомлення людей, забезпечення правопорядку у країні щодня несуть службу понад 6 тис. нарядів поліції, у середньому 160 операторів «102» та понад сотня диспетчерів.

Спікер підкреслив, що завдяки превентивним заходам торік на 14% менше вчинено кримінальних правопорушень – 260 тисяч.

Олексій Сергєєв відмітив зниження майже на 40% крадіжок, хуліганств та зґвалтувань, удвічі менше розбійних нападів та пограбувань, на 15% - тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, на 6% - тяжких тілесних ушкоджень.

Також посилено ефективність роботи з протидії наркозлочинності: 

«За підсумками минулого року поліція задокументувала на 17 відсотків злочинів цієї категорії більше - 33, 8 тисяч. При цьому особливу увагу надано викриттю фактів збуту наркотиків через Інтернет».

Олексій Сергєєв наголосив на протидії організованій злочинності в усіх її проявах : «До суду спрямовано 111 кримінальних проваджень щодо організованих злочинних груп, у тому числі щодо 37 груп з міжрегіональними зв’язками, у 27 – з корумпованими. Задокументовано 62 злочинні організації та припинено злочинну діяльність 5 бандугруповань».

Не втрачала актуальності робота з протидії кіберзлочинності - викрито майже 15 тисяч протиправних посягань цієї категорії, що у півтора раза більше ніж минулого року. Забезпечено відшкодування матеріальних збитків, завданих цими злочинами, на майже 44,5 млн грн.

Разом з тим спікер поліції підкреслив, що повномасштабне вторгнення рф на територію України призвело до масового вчинення військовослужбовцями збройних сил країни-агресора воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях України. Кількість особливо тяжких злочинів на цих територіях зросла у 2,7 раза.

«Зокрема зі злочинними діями окупантів пов’язано збільшення кількості вбивств, незаконних заволодінь транспортними засобами. Зросла і кількість виявлених фактів незаконного поводження зі зброєю.

До категорії злочинів, які набули більшого поширення в умовах війни, варто віднести та шахрайства, кількість яких збільшилася більш ніж на третину», - зазначив Олексій Сергєєв.

За його словами, у 3,7 раза зросла кількість неправдивих повідомлень про замінування. «Заміновано» майже 68 тис. об'єктів, серед яких понад 50 тисяч – навчальні заклади, 7,6 тисяч – ТРЦ та магазини, а також об'єкти органів влади, критичної інфраструктури тощо.

Підсумовуючи діяльність поліції, Олексій Сергєєв відзначив серед позитивних здобутків покращення безпекової ситуації на автошляхах держави - кількість ДТП зменшилася на 42%, а кількість громадян, які постраждали в результаті транспортних пригод - на 22%.

«Поліція і надалі перебуватиме у цілодобовій готовності прийти на допомогу людям та залишається гарантом захисту їх прав», - резюмував спікер.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux