Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівецькому районі поліцейські завершили досудове розслідування за фактом вчинення домашнього насильства
Опубліковано 04 вересня 2023 року о 15:01

Правоохоронці довели причетність 32-річного жителя села Буда до скоєння психологічного насильства відносно своєї співмешканки. Порушнику загрожує позбавлення волі до двох років. 

Протягом січня-серпня цього року до поліції зверталася 33-річна жителька села Магала із заявами про те, що її цивільний чоловік вчиняє над нею психологічне насильство. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець словесно ображав її нецензурною лайкою, систематично принижував честь та гідність. 

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичні бесіди про недопущення випадків насильства стосовно співмешканки. Поліцейські опитали свідків та очевидців інцидентів, які підтвердили, що чоловік продовжував вчиняти сварки та лаяти жінку. 

Відтак – поліцейські склали на порушника протоколи за частинами 1 і 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А згодом слідчі поліції довели причетність буковинця до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до суду.

Поліцейські нагадують: у випадках домашнього насильства потерпілі можуть звертатися за допомогою до:

-    Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. (0372) 582383;

-    Обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. (0372) 527998;

-    Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. (0372) 526434;

-    Служби у справах дітей Чернівецької міської ради, яка організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. (0372) 523405.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux