Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях ювенальні поліцейські провели тематичний урок для ліцеїстів у «Класі безпеки»
Опубліковано 14 лютого 2023 року о 17:20

Сьогодні, 14 лютого, правоохоронці спільно з рятувальниками організували спільне заняття у школі-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей». Поліцейські нагадали вихованцям правила поведінки у навчальних закладах, громадських місцях та під час руху на дорозі.

Мета систематичних спільних заходів поліцейських та освітян полягає у створенні безпекового середовища в усіх навчальних закладах Буковини. Зокрема, під час заняття ювенальні поліцейські говорять з підлітками про неухильне дотримання Правил дорожнього руху, розповідають про види насильства, послідовність дій під час повітряної тривоги, правила поводження дітей на території навчального закладу. Відтак – правоохоронці роздали школярам листівки з відповідними застереженнями.

– Після довготривалих зимових канікул ювенальні поліцейські продовжують проводити із дітьми уроки. Сьогодні така зустріч відбулася із ліцеїстами у «Класі безпеки» школи-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей». Зокрема, ми вкотре нагадали підліткам про неухильне дотримання норм чинного законодавства, адже вік сьогоднішніх слухачів – перехідний та потребує пильної уваги. Такі уроки поліцейські проводять щодня у різних навчальних закладах Буковини, – сказала інспектор сектору ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Валентина Спринь.

Взаємодія та об’єднання зусиль учасників навчального процесу і правоохоронців для створення безпекового середовища в освітньому середовищі є важливою у період воєнного стану. «Клас безпеки» – один із тих проєктів, на прикладі якого чітко показано, яким чином діти повинні навчитися належно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій.

– У нашому навчальному закладі «Клас безпеки» відіграє важливу роль. Ми одні з перших виявили бажання взяти участь у цьому проєкті і обладнали такий клас відповідно до вимог. «Клас безпеки» – це поєднання різних локацій, де можна отримати інформацію про те, як поводитися під час виникнення надзвичайних ситуацій під час навчального процесу, – розповіла директор школи-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих» Марина Семанюк.

«Клас безпеки» у цьому закладі розділений на декілька локацій, де розділені зони пожежної безпеки, домедичної і соціально-психологічної та мінної небезпеки. Також тут обладнані навчальна та ігрова зона для усіх вікових категорій вихованців.

– Такі тематичні уроки дуже доречні для підлітків. Дякуємо поліцейським, які систематично навідуються до нашого навчального закладу, щоб вкотре нагадати ліцеїстам про різні застороги, зокрема, про булінг та правила поведінки у різних місцях під час воєнного стану, – додала соціальний педагог школи-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» Мар’яна Пернай.

Ліцеїсти позитивно відреагували на зустріч із поліцейськими та поділилися тим, що запам’яталося їм найбільше після уроку.

Такі інструктажі з безпеки життєдіяльності поліцейські проводитимуть протягом навчального семестру і в інших буковинських навчальних закладах Буковини.




Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux