Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях поліцейські вдосконалили професійні навички щодо запобігання та протидії домашньому насильству
Опубліковано 25 березня 2023 року о 15:36

Протягом трьох днів з 23 по 25 березня співробітники Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області проходили тренінг із протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству в громадах. Навчання провели за підтримки фонду ООН у галузі народонаселення.

У теоретично-практичних заняттях взяли участь співробітники обласного управління Нацполіції, які в щоденній роботі стикаються з фактами вчинення насильства. Зокрема, це співробітники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства, поліцейські офіцери громади, групи реагування патрульної поліції, дільничні офіцери та поліцейські ювенальної превенції.

Спікером тренінгу був представник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України підполковник поліції Олександр Свідро. 

Під час заходу поліцейські брали участь у дискусіях, виконували практичні заняття у спеціально змодельованих ситуаціях, обмінювались особистим досвідом із щоденної практики та обговорювали порядок реагування на факти вчинення різних форм насильств. 

«Іноді у повсякденній роботі співробітників поліції виникають деякі неоднозначності у трактуванні законодавства щодо вчинення домашнього насильства. Під час тренінгу присутні удосконалювали знання, обговорили спільний алгоритм дій та отримали відповіді на запитання»,- сказав підполковник поліції Олександр Свідро.

Також на семінарі учасники проаналізували основні аспекти проявів домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства в громаді.

«На занятті поліцейські обговорили, яку допомогу потрібно надавати потерпілим від домашнього насильства, як проводиться профілактична робота з кривдниками та які превентивні заходи до них застосовуються. Проведення таких тренінгів сприяє підвищенню професійної рівня діяльності поліцейських», - зауважила інспекторка відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області майор поліції Аліна Калинчук.

По завершенню навчань поліцейські підсумували опрацьовану роботу та отримали відповідні сертифікати про успішне завершення тренінгу. 

«Ми дякуємо організаторам за нові знання, які ми отримали під час навчань і в подальшому зможемо використовувати їх у службовій діяльності», - додала інспекторка відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності Чернівецької області капітан поліції Тетяна Чопюк.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux