Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях поліцейські відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання, який відповідає європейським вимогам
Опубліковано 02 лютого 2023 року о 18:25

Сьогодні, 2 лютого, в обласному управлінні Національної поліції запрацював оновлений ІТТ. 

В офіційному відкритті взяли участь начальник Управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко, начальник ГУНП в Чернівецькій області Руслан Дударець, начальник сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в області Володимир Волощук, а також керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський, начальник Чернівецького обласного слідчого ізолятора Олександр Сушинський, начальник ІТТ у 2004-2014 рр. Олександр Джуряк.

Ввели в експлуатацію приміщення ІТТ після капітального ремонту, де поліпшені умови перебування затриманих та арештованих осіб. Одночасно в ізоляторі можуть утримуватись 20 осіб.

– Сьогодні ми відкриваємо нове приміщення ІТТ, де проведені якісні ремонтні роботи та встановлено сучасну систему контролю. Удосконалений до європейського стандарту механізм дозволить забезпечити належні умови перебування затриманих осіб, умови праці та несення служби поліцейських, які працюють в установі цілодобово, – сказав начальник Управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко.

– Відкриття сучасного закладу ІТТ дозволяє поліцейським якісно виконувати ухвали судів, протоколи слідчих після затримання щодо утримання осіб у місцях несвободи. Коли людина затримана чи взята під варту, це ще не означає, що вона винна. Тому кожна особа, навіть, якщо вона обмежена у пересуванні, має право на належне до неї відношення і дотримання її прав, передбачених Законом, – зазначив начальник ГУНП в Чернівецькій області Руслан Дударець. 

В оновленому ІТТ переобладнано кімнати для слідчих та адвокатів, обшуку та зберігання речей утримуваних осіб, побачень та інтерв’ювання й надання медичної допомоги. Також встановлено нову систему опалення, проведені комунікації і вмонтовано цифрову систему відеоспостереження, яка поєднана з інформаційною підсистемою «Custody Records».

Про оновлення приміщення ІТТ та проведення поліцейських дій розповів начальник сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб  ГУНП в Чернівецькій області Володимир Волощук:

– Упровадження «Custody Records» відбувається задля пильнування безпеки осіб та персоналу ІТТ. Вона покликана забезпечити цілодобову фіксацію дій, які відбуваються із затриманими особами від моменту затримання до звільнення з-під варти.


– Установлені додаткові технічні можливості дозволяють дистанційно цілодобово спостерігати за станом забезпечення прав затриманих, що є дуже важливим у процесі досудового розслідування, – сказав керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський.

– У приміщенні все зроблено на високому рівні. Керівництво поліції здійснює заходи, спрямовані на недопущення порушень прав й свобод людини і громадянина, – зазначив начальник Чернівецького обласного слідчого ізолятора Олександр Сушинський. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux