Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях поліцейські повідомили про підозру буковинцю в опорі правоохоронцям
Опубліковано 17 червня 2024 року о 15:40

У ніч з 16 на 17 червня цього року на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Головній у Чернівцях водій автомобіля «BMW X-6» не відреагував на законну вимогу поліцейських зупинитися та під час руху зіткнувся із службовим транспортом патрульної поліції «Renault Megane». За фактом опору правоохоронцям слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 31-річний буковинець, перебуваючи за кермом свого автомобіля, порушив Правила дорожнього руху у Чернівцях. Про це поліцейським повідомили місцеві жителі. Для складання відповідних адміністративних матеріалів на місце події виїхав екіпаж Управління патрульної поліції в Чернівецькій області. 

Однак, на законну вимогу поліцейських зупинитися, водій не відреагував, а продовжив рух заднім ходом. Відтак – чоловік «врізався» у службовий автомобіль, у якому перебувала поліцейська. Унаслідок зіткнення травмувалася працівниця УПП.  ЇЇ медики доправили для обстеження до лікарні.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції та затримала водія у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Буковинця помістили до ізолятора тимчасового тримання, транспортний засіб вилучили та призначили низку експертиз. 

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України. 

Триває досудове розслідування. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux