Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях слідчих поліції повідомили про підозру серійному крадію-гастролеру
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 11:10

Оперативники карного розшуку Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області викрили 40-річного неодноразово судимого громадянина сусідньої країни, який протягом серпня-вересня цього року викрадав гроші, коштовності та комп’ютерну техніку з квартир жителів обласного центру. Порушник проникав до чужих помешкань, незаконно заволодівав майном господарів, реалізовував їх та покидав місто. Правоохоронці довели причетність зловмисника до скоєння 5 крадіжок в обласному центрі. Сума збитків завданих чернівчанам становить понад 330 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування співробітники поліції з’ясували, що чоловік вчинив 5 крадіжок на території Чернівців. Зловмисник добре орієнтувався в місті та ретельно готувався до кожної крадіжки. Зазвичай вранці, коли господарі йшли на роботу, порушник за допомогою підбору ключа до вхідних дверей або злому серцевини проникав до помешкань, звідки викрадав майно та цінні речі. Зокрема, коштовності, ноутбуки, планшети, мобільні телефони та гроші. У подальшому порушник реалізовував викрадене або здавав у ломбард.

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку ГУНП встановили особу крадія. Ним виявився 40-річний іноземець, який проживав в місті Київ. Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Слідчі Чернівецького райуправління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили іноземцю про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, тобто таємного викрадення чужого майна вчиненому повторно, в умовах воєнного стану, поєднаного з проникненням у житло.

Результати товарознавчої експертизи засвідчили, що внаслідок своєї протиправної діяльності зловмисник завдав збитків громадянам на загальну суму понад 330 тисяч гривень.

За клопотанням правоохоронців порушнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux