Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях за ініціативи керівництва поліції Буковини відкрили Дитячо-юнацьку футбольну школу «Динамо Чернівці» для дітей, які потребують соціального захисту
Опубліковано 14 вересня 2024 року о 15:06

З цієї нагоди на стадіоні «Буковина» учора 13 вересня відбулися урочистості за участі правоохоронців, представників влади, профспілкових організацій, спортсменів, майбутніх зірок футболу та Почесного гостя заходу. Відтепер у новоствореному клубі займатимуться майже 50 хлопців і дівчат віком від шести років. Це діти з малозабезпечених і багатодітних родин, сироти, батьки яких загинули під час війни, а також ті, які опинилися у складних життєвих обставинах. З юними спортсменами безкоштовно проводитимуть заняття кращі футбольні тренери Буковини. Про те, як проходило головне футбольне свято цієї осені у Чернівцях, - розповідаємо далі.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять про наших воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань щодо захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України.    

Після цього на центральну спортивну арену Чернівців вийшли учасники матчу та наймолодші буковинські динамівці у супроводі капітана команди «Динамо» Чернівці, начальника ГУНП в Чернівецькій області Віктора Нечитайла, який разом з колегами ініціював створення ДЮФШ.

Для буковинців та гостей міста Гімн України виконав військовий оркестр Збройних Сил України, а пісню «Здравиця Чернівцям» – Народний артист України Іван Дерда.

З поповненням динамівської родини привітав керівник буковинської поліції Віктор Нечитайло:

-    Мета поліції у цій справі це забрати, як то кажуть, дітей з вулиці і залучити їх до активного способу життя та заняттям спортом, щоб вони могли радіти життю у цей непростий для України період. Нам, дорослим, потрібно приділяти більше уваги та часу нашим дітям. Тому ми ініціювали створення такої школи, яка існуватиме на громадських засадах. Ми будемо піклуватися про цих дітей і вболівати за них, майбутніх чемпіонів!

Сюрпризом для майбутніх зірок спорту і футбольного матчу стала поява на полі володаря «Золотого м’яча» 1986 року Ігора Бєланова. Легендарний спортсмен дав дітям настанови: як стати успішними у спорті. Вони також охоче фотографувалися з футболістом та отримали напам’ять фото із автографом Ігора Бєланова. 

На відкритті ДЮФШ гість сказав, що Буковина для нього є другою батьківщиною. Адже тут проживають друзі, колеги і від нині ще й наймолодші вихованці нового клубу. 

-    Мені завжди хотілося внести свою лепту у розвиток дитячо-юнацького футболу України. Я розумію якою важливою подією є для дітей вразливих категорій населення Буковини відкриття такої школи. Я був маленьким і прагнув досягти успіху у футболі. Сьогодні я привіз свою найвищу нагороду у кар’єрі – «Золотий м’яч». Хочу, щоб діти були вмотивовані і знали українську історію, - каже володар «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Бєланов.

Співробітники ГУНП в Чернівецькій області завжди охоче долучаються до проведення спортивних заходів, зокрема для дітей. Адже саме вони мотивують дорослих на хороші вчинки та дії, а надто, коли реалізована така масштабна ідея як створення нового футбольного клубу для дітей вразливих категорій. Саме популяризація правоохоронцями здорового способу життя серед підростаючого покоління є найкращим прикладом для них, переконані поліцейські.

-    Сьогодні динамівська родина збільшилася. З нашої сторони докладемо максимум зусиль, щоб через декілька років наші діти професійно виросли  у футболі і зустрілися на буковинському полі із чемпіонами Європи та світу, - сказав Іван Зайцев, президент «Динамо Чернівці».

Первинна профспілкова організація Національної поліції України профінансувала дітям закупівлю спортивного інвентаря для успішних майбутніх тренувань.

До проведення футбольного свята долучилися представники усіх структурних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області, які за своїми напрямками діяльності організували його. Зокрема, ювенальні поліцейські, які добре знають дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають на Буковині.

У свою чергу меценати та співзасновники громадської організації, яка фінансуватиме ДЮФШ, також подарували спецпризначенцям буковинської поліції, які з перших днів війни захищають українські землі від російського окупанта, сертифікат на придбання FPV-дронів.

-    Із дітьми, які почали тренуватись у новоствореному клубі, також заплановані додаткові заняття. Це культурно-розвиваючі заходи, виїзди на природу для згуртування та підтримки фізичного здоровʼя, походи в кінотеатри, театри, екскурсії, проведення заходів з патріотичного виховання та психологічної підтримки. Будемо розвивати усі таланти, - говорить президент Дитячо-юнацької футбольної школи «Динамо Чернівці» Денис Левченко.

У рамках відкриття ДЮФШ також відбувся футбольний матч між командами «Динамо» Чернівці і «Буковина-Ретро». Два тайми професійної гри зірок буковинського футболу визначили переможця матчу з рахунком 3:2. Ним стала команда «Динамо» Чернівці, яка присвятила свою перемогу усім захисникам і  захисницям України.

У перерві футбольного матчу показові виступи продемонстрували вихованці народно-танцювального колективу «НеоГалактика» та спортивної школи карате «Лідер».

Буковинські поліцейські вірять у спортивні перемоги дітей та досягнення ними високих результатів на лише на вітчизняній, а й міжнародній арені.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux