Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях слідчі поліції передали обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання наркотиків
Опубліковано 17 грудня 2020 року о 15:25

Правоохоронці завершили досудове розслідування відносно місцевого жителя, який у сумці зберігав наркотики. За скоєне правопорушення чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

У жовтні цього року на одній із вулиць Чернівців патрульні поліцейські зупинили пішохода, у якого були ознаки сп’яніння та поводив себе підозріло. Під час проведення поверхневої перевірки у рюкзаку 21-річного чернівчанина поліцейські виявили та вилучили два згортки прозорого та червоного кольорів із зеленою речовиною, зовні схожою на наркотичну.

Від проведення медичного освідування на визначення стану сп’яніння чоловік відмовився.

Співробітники слідчо-оперативної групи Шевченківського відділення поліції вилучили усі речовини та направили до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз.

Результати експертизи засвідчили, що вилучені речовини у порушника є канабісом.

Слідчі поліції передали для розгляду до Шевченківського районного суду міста Чернівців обвинувальний акт щодо чернівчанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, відтепер підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, зможуть арештовувати без права внесення застави.

Депутати Верховної Ради ухвалили Закон про зміни щодо одного з запобіжних заходів у кримінальному провадженні. Зокрема внесені зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України (КПК України) щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави підозрюваним у скоєнні наркозлочинів, оскільки раніше суд був зобов’язаний це зробити для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків передбачених КПК України.

Відповідно до змін, після набрання чинності закону, суд, при винесенні ухвали щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою особам, підозрюваним у вчиненні особливого тяжкого злочину у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (частини 3 статті 307 Кримінального кодексу України), має право обирати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux