Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Дністровському районному відділі поліції підбили підсумки роботи інноваційної системи «Custody Records», яка працює тут протягом двох років
Опубліковано 15 липня 2024 року о 16:17

Сьогодні 15 липня з нагоди річниці впровадження системи «Custody Records» у відділенні №1 (Сокиряни) та Дністровському районному відділі поліції (Кельменці) відбулась робоча зустріч. Участь у заході взяли працівники Управління дотримання прав людини НПУ, Управління головної інспекції, СОЗДМТТО, УЛМТЗ, територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області, представники місцевої влади, прокуратури, суду, центру безоплатної правової допомоги та громадських організацій.

Присутні проінспектували роботу інноваційної системи з прав дотримання прав людини «Custody Records». Зокрема, розповіли про переваги системи, яка вже два роки працює успішно, та презентували плани щодо вдосконалення, розвитку «Custody Records», щоб поліцейські і надалі належно забезпечували права осіб згідно із європейськими вимогами. 

З моменту впровадження проєкту у Дністровському районному відділі поліції його начальник Роман Бандуряк відмітив низку позитивних змін:

–    У відділенні поліції створені умови, які відповідають міжнародним стандартам дотримання прав людини та принципу безбар'єрності. Облаштовані кімнати для процесуальних заходів, проведення слідчих дій та роботи із дітьми, проведення інтерв’ю із затриманими, також обладнано робоче місце адвоката та кімнати для затриманих. До приміщення можуть потрапити люди з інвалідністю. За період дії цієї підсистеми не надходило жодних скарг. Як бачимо, «Custody Records» виправдала себе. За ці 2 роки ми чітко зрозуміли, що ця система створена не тільки для захисту прав громадян та затриманих, а також для захисту наших прав як поліцейських.

–    Система «Custody Records» функціонує для запобігання порушень прав тримання, здійснює електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. Відтак – ця система покликана захистити не лише затриманих від неправомірних вчинків, а також убезпечити самих правоохоронців від безпідставних звинувачень,– говорить заступник начальника Управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області Василь Довбинчук.

–    Впроваджуючи систему «Custody Records», приміщення поліції було оновлено. Тут створені зоновані приміщення (фронт-офіс, кімната прийому громадян, зелена кімната, 2 кімнати для проведення слідчих дій, для конфіденційного побачення із захисником, для проведення інтерв’ю із затриманим). Також розміщені камери відеоспостереження, які працюють в цілодобовому режимі, – говорить інспекторка з дотримання прав людини відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Ірина Шелудченко.

Під час зустрічі старша інспекторка з особливих доручень Управління дотримання прав людини ДГІ НПУ Альона Тодоріко підкреслила підвищення якості надання послуг поліцією у  місцях обмеження волі з метою захисту прав людини. 

–    Система «Custody Records» – порівняно новий рівень щодо дотримання прав людини в поліцейській діяльності. Мета  – це контроль дій поліцейських «від початку і до кінця», задля дотримання конституційних прав і свобод осіб, які затримуються. Наразі ми раді спостерігати за позитивними змінами у цьому  підрозділі буковинської поліції, – сказала капітан поліції.

Буковинські поліцейські продовжують активно реалізовувати безпекові проєкти на території області та роблять все для того, щоб регіон залишався безпечним, а мешканці завжди почували себе захищеними. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux