Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Нацполіції обговорили питання використання поліграфа під час перевірки осіб, підозрюваних у колабораційній діяльності
Опубліковано 23 грудня 2022 року о 09:13

Участь у круглому столі взяли перший заступник Голови Національної поліції Михайло Кузнєцов, начальник Департаменту оперативно-технічних заходів Нацполіції Валентин Копаєв, ректор Національної академії внутрішніх справ  Володимир Черней, представники сил безпеки та оборони, Посольства Сполучених Штатів Америки та Консультативної місії Європейського Союзу.

Сьогодні, 22 грудня, на базі Національної академії внутрішніх справ України відбувся круглий стіл на тему «Специфіка проведення  поліграфічних досліджень осіб, які могли бути причетними до колабораційної діяльності та співпрацювати з російськими окупантами».

У вступному слові Михайло Кузнєцов наголосив, що виявлення осіб, причетних до колабораційної діяльності, з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України є одним із пріоритетів у роботі оперативних підрозділів Нацполіції. А використання поліграфологічних досліджень при спілкуванні із можливими пособниками ворога – це хороший інструмент для перевірки, підтвердження або спростування співпраці з окупантами.

Відтак учасники круглого столу обговорили актуальність використання науково-обґрунтованих методик для виявлення осіб, причетних до колабораційної діяльності, аспекти використання поліграфа та результатів проведених досліджень оперативними службами Нацполіції. 

Під час заходу  начальник Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції Валентин Копаєв зосередив увагу присутніх на використанні в практичній діяльності методичних рекомендацій  «Проведення поліграфологічних досліджень для виявлення осіб, причетних до шпигунської та диверсійної діяльності». Виписані алгоритми були підготовлені представниками громадської організації «Колегія поліграфологів України» з урахуванням досвіду спеціалістів-поліграфологів Нацполіції.

Варто відзначити, що у період дії правового режиму воєнного стану поліцейські задокументували понад 2200 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності.

Зважаючи на актуальність обговорюваної теми, за результатами зустрічі розпочато спільну розробку комплексу рекомендацій для підготовки кадрового резерву розвідувальних та оперативних органів.

Управління комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux