Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У поліції Чернівецької області функціонує Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 15:35

Спеціалізований Центр, основними напрямками роботи якого є розшук громадян, з якими втрачено зв'язок, могли загинути або потрапити в полон внаслідок воєнних дій рф, створено на базі Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області. 

З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію нашої держави десятки тисяч людей вважаються безвісти зниклими. Більшість з них було знайдено, однак, частина вважається безвісти зниклими за особливих обставин. 

У спеціалізованому Центрі громадяни можуть проконсультуватись із фахівцями, отримати інформацію щодо алгоритму та порядку дій, подати заяву про безвісне зникнення близької людини і надати інформацію, що сприятиме проведенню заходів із встановлення її місцеперебування, - розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області Сергій Бузумурга. 

До складу Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин входять працівники Слідчого управління поліції Буковини, оперативники Управління карного розшуку, спеціалісти-криміналісти та кіберполіцейські. 

Також Сергій Бузумурга зазначив, що у спеціалізованому Центрі кровні родичі зниклих громадян можуть здати біологічні зразки для проведення спеціальних експертиз з метою визначення ДНК-профілю зниклих та їх майбутньої ідентифікації. Результати експертиз поміщаються до Електронного реєстру генетичної інформації людини (ЕРГІЛ).

Для підвищення результативності пошукових дій Центр з розшуку осіб на постійній основі комунікує із громадськими організаціями та представниками інших спеціалізованих центрів.

Прийом громадян здійснюється щовівторка з 10:00 до 13:00 години в приміщенні Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Небесної Сотні 2-Г, кабінет № 325.

Також близькі та родичі зниклих за особливих обставин зможуть отримати необхідну консультацію та за номером телефону: +380956759370.

Поліцейські Чернівецької області продовжують вживати комплекс заходів, спрямованих на встановлення місця знаходження безвісти зниклих військовослужбовців та цивільних осіб. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux