Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У поліції, як у спорті – необхідна мотивація і повна самовіддача, – підполковник поліції Ольга Панчук
Опубліковано 02 вересня 2021 року о 14:31

Заслужений майстер спорту несе службу в правоохоронних органах уже 22 роки. Нині поліцейська обіймає посаду заступника начальника Управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області. Відповідаючи за підбір кандидатів на посади в поліції, Ольга добре знає, наскільки результат роботи колективу залежить від кожного працівника та як формувати ефективну команду.

Підполковник поліції виросла в сім’ї спортсменів: матір займалася волейболом, батько – кандидат у майстри спорту з класичної боротьби, старший і молодший брати – майстри спорту з вільної боротьби. Змалку діти звикли до дисципліни й порядку. Ранкова руханка на свіжому повітрі, обливання холодною водою, віджимання та підтягування були в сім’ї щоденними ритуалами, незалежно від пори року й погоди за вікном.

У 9-річному віці Ольга Панчук почала відвідувати секцію дзюдо і самбо у спортивному товаристві «Динамо». А вже через рік дівчина взяла участь у першості області, де їй довелося змагатися з хлопцями.

«Тоді цей вид спорту ще не був настільки поширеним серед дівчат і моїми суперниками на змаганнях були хлопці. Але це не завадило мені здобути перше місце», – посміхаючись, згадує поліцейська.

Відтоді у Ольги Панчук було багато спортивних тріумфів. Найбільш вагомими вважає свою першу перемогу на чемпіонаті України серед молоді, чемпіонатах Європи та світу, а також на Кубку світу з самбо, де впевнено перемогла в особистому та командному заліках.

«Звісно, іноді було нелегко, – розповідає Ольга. – Ми з батьками тоді жили в селі Біла під Чернівцями і я самостійно щодня добиралася на тренування. Іноді після занять м’язи настільки боліли, що готова була залишатися ночувати в залі, бо вже не було сил іти додому пішки 6 кілометрів, а вранці знову повертатися».

Поліцейська зізнається, що попри всі труднощі, жодного разу не подумала про те, щоб кинути спорт. В їхній родині було заведено: якщо вже за щось берешся – відступати не можна.

Цього принципу вона дотримується і в роботі.

Ініціатором вступу Ольги на службу до правоохоронних органів став батько, який був переконаний, що спортивні здобутки доньки найкраще можна застосувати в боротьбі зі злочинністю та захисті безпеки громадян. Так, у грудні 1999 року вона розпочала свою діяльність у тодішній міліції інспектором державтоінспекції.

За майже 22 роки служби працювала й інспектором з бойової та службової підготовки, і психологом групи роботи з персоналом, а також обіймала інші посади в підрозділах кадрового забезпечення.

Поєднувати роботу в правоохоронних органах, щоденні тренування і сім’ю, в якій підростала маленька донечка, допомагали рідні. Завдяки їхній підтримці Ольга сумлінно несла службу та водночас здобула найвище спортивне звання «Заслужений майстер спорту».

Розповідаючи про свою роботу, підполковник поліції наголошує: якби знову довелося обирати сферу діяльності, вибір був би той самий.

Наразі Ольга Панчук відповідає за комплектування підрозділів поліції Чернівецької області. Переконана: у відборі кандидатів на посади в поліції – головне точно визначити, які функції претендент буде виконувати найкраще, в якому підрозділі й колективі зможе комфортно працювати й на якій посаді його діяльність буде найбільш ефективною.

Щоб не помилитися з призначенням кандидата на посаду, необхідно ретельно вивчити його попередній досвід роботи, особисті якості та рівень фізичної підготовки. Але, в першу чергу, поліцейська комісія звертає увагу на мотивацію і психологічну готовність людини до роботи в правоохоронних органах.

«Служба в поліції дуже відповідальна, потребує багато сил та енергії. Це нічні зміни, робота у вихідні й святкові дні, в дощ, мороз і спеку. Цій діяльності потрібно віддаватися на всі 100%, – пояснює підполковник поліції. – Також підлеглим завжди наголошую, що ми маємо бути одним цілим і розуміти, що спільно робимо одну справу. Звісно, важливою складовою ефективної роботи є виконавська дисципліна кожного працівника, а також повага до колег і взаємодопомога».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux