Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«У центрі подій, але завжди по той бік камери», – Роман Митківський
Опубліковано 13 жовтня 2020 року о 17:17

Поліцейський разом з колегами виїжджає фіксувати найрезонансніші події та кримінальні правопорушення. Він завжди в епіцентрі подій. Його «зброя»- це слово. Про роботу у відділі комунікації ГУНП в Чернівецькій області розповідає старший інспектор цього підрозділу капітан поліції Роман Митківський.

Про те, що Роман пов’яже свою долю з правоохоронною системою, поліцейський знав ще змалку. Його батько, майор у відставці, Борис Юхимович працював у Державтоінспекції України, тому професія міліціонера завжди була для нього престижною.

«Пригадую, як ми з сестрою вранці прокидалися і питали у мами, чи ночував тато вдома, бо ми рідко бачилися через напружений графік його роботи. Та це мене не зупинило і я переконаний, що моє наслідування батьковій професії є правильним. З тих пір, коли тато вийшов на пенсію, він весь свій час приділяє дітям та онукам», – розповідає офіцер поліції.

З 2009 року Роман почав працювати у патрульно-постовій службі. Згодом перевівся у карний розшук Першотравневого відділу (на той час), де займав посаду оперуповноваженого у відділі, який займався розкриттям квартирних крадіжок. У 2017 році офіцер поліції змінив сферу своєї діяльності. Роман Митківський понад три роки – старший інспектор відділу комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

До його повноважень належить відео- та фотофіксація кримінальних правопорушень для підготовки інформації для офіційного сайту відомства та поширення у ЗМІ. Капітан поліції разом з колегами виїжджає на найрезонансніші виклики та повідомлення громадян. Тому, як і раніше, у своїй повсякденній роботі йому доводиться зіштовхуватися з вбивствами, трупами та розшуком дітей. Бути уважним до деталей та вміти слухати – саме ці навики, відпрацьовані завдяки роботі оперативника, допомагають працювати поліцейському під час виїзду на виклики.

За період служби у цьому відділі Роман записав та змонтував більше тисячі інтерв’ю з правоохоронцями та пересічними громадянами. «Я завжди у центрі подій, але завжди по той бік камери», – підсумовує поліцейський.

В офіцера поліції є хобі, пов’язане з професійною діяльністю. Роман продовжує традицію, започатковану попередниками та збирає шеврони різних силових структур та правоохоронних підрозділів України та світу. Наразі у його колекції понад 60 таких нашивок. Кількість нарукавних знаків поповнюється завдяки подарункам друзів та колег з різних відомств. Роман мріє зібрати максимум шевронів підрозділів з усього світу. Також поліцейський поставив перед собою мету дослужитися щонайменше до майора, як і його батько, та отримати іменну зброю.

Пропрацювавши у різних підрозділах поліції, Роман для себе склав формулу успішної кар’єри правоохоронця. «Неважливо, хто ти: дільничний, оперативник, дізнавач чи інспектор відділу комунікації. У кожного з нас велика соціальна відповідальність і наша праця тоді має вагу, коли вона виконана чесно та бездоганно», – каже поліцейський.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux