Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж 2022 року поліцейські Буковини склали понад 4300 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства
Опубліковано 11 січня 2023 року о 17:30

Крім цього, поліцейські винесли понад 1929 термінових заборонних приписів відносно кривдників. Загалом у минулому році до територіальних підрозділі поліції Чернівецької області надійшло 14390 повідомлень про вчинення домашнього насильства. 

Буковинські поліцейські за результатами проведених перевірок минулого року склали 4330 протоколів про адміністративні правопорушення на сімейних кривдників за ознаками статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також правопорушникам були винесенні термінові заборонні приписи, які включають: зобов’язання залишити місце проживання постраждалої особи, заборону на вхід і перебування у місці проживання потерпілої особи та заборону у будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Слідчі поліції ГУНП в Чернівецькій області упродовж року задокументували та скерували до суду 98 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством. З них 65 – за статтею 126-1 ККУ (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

На обліку поліції області за вчинення домашнього насилля перебуває 2225 осіб, з них 344 – жінки та 5 дітей кривдників. З ними поліцейські постійно проводять профілактичні бесіди.

Кожний факт вчинення насильства правоохоронці вивчають і відповідно реагують, а також проводять заходи спрямовані на запобігання такому негативному явищу.

Поліцейські закликають громадян не замовчувати факти насильства. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства чи стали свідком таких протиправних дій щодо своїх близьких, рідних, знайомих, звертайтеся до поліції на спецлінію 102.

Також функціонують телефони мобільних бригад соціально-психологічної допомоги: 096-019-21-65, 066-019-21-65. За цими контактами ви можете отримати психологічну допомогу та інформацію про надання послуг для подолання наслідків насильства, зокрема про служби підтримки постраждалих осіб (кризові кімнати, притулки, денні центри тощо).

Не будьте байдужими, вчасно надана інформація та допомога можуть врятувати чиєсь здоров’я або навіть й життя.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux