Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж десяти днів буковинська поліція викрила 85 порушень законодавства, скоєних іноземцями
Опубліковано 28 жовтня 2019 року о 17:06

Нагадаємо, до 19-го листопада поліцейські здійснюють цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Їх метою є дотримання міграційного законодавства й попередження правопорушень, скоєних іноземними громадянами.

Співробітники поліції здійснюють перевірки ринків, торговельних центрів, розважальних закладів, вокзалів, місць тимчасового проживання та можливого перебування іноземців і осіб без громадянства.

Так, під час проведення профілактичних заходів співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, обласного управління Нацполіції виявили громадянина Сполучених Штатів Америки, якому раніше було скасовано посвідку на тимчасове проживання в Україні.

Попри необхідність у визначений термін покинути територію нашої держави, іноземець ухилявся від виїзду. Поліцейські зібрали всі необхідні матеріали та направили до обласного УДМС обґрунтоване звернення про примусове повернення порушника до країни походження. Однак, іноземець проігнорував це рішення.

Відтак, співробітники поліції звернулися до міграційної служби зі зверненням про примусове видворення громадянина США за межі України із забороною в’їзду на її територію строком на три роки. Першотравневий районний суд міста Чернівці задовольнив позов обласного УДМС про примусове видворення громадянина США за межі України.

Загалом, з 18-го жовтня поліцейські Чернівецької області виявили 80 адміністративних порушень, скоєних іноземними громадянами. На підставі виявлених порушень поліція направила до міграційної служби 38 подань про скорочення строку тимчасового перебування на території України, примусове повернення до країни походження та заборону в’їзду до України.

Окрім цього, буковинські поліцейські викрили 5 кримінальних правопорушень, скоєних іноземцями. Три злочини стосувалися спроб підкупу службових осіб, один – незаконного поводження з вогнепальною зброєю, ще один – безпеки руху та експлуатації транспорту. В усіх трьох випадках винним особам оголошено про підозру, а матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами скеровано до суду.

Поліція продовжує здійснювати контроль за дотриманням законодавства у міграційній сфері.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux