Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Упродовж вихідних шахраї ошукали чотирьох буковинців: поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 11 грудня 2023 року о 10:00

Під приводом розблокування банківських карток псевдобанкіри виманили у двох жителів краю понад 55 тисяч гривень. Ще одну чернівчанку ошукали на 3300 гривень під час здійснення покупок в інтернеті, а у жительки Дністровського району шахраї виманили 2500 гривень для допомоги знайомій. Правоохоронці вкотре наголошують громадянам не довіряти незнайомцям та завжди перевіряти достовірність отриманої інформації, щоб не потрапити до «лап» аферистів. 

9 грудня до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернувся 63-річний житель Новодністровська, який повідомив, що став жертвою шахрайства. Заявник розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Під час спілкування псевдобанкір, увійшов у довіру до чоловіка, та дізнався коди-підтвердження, які надходили буковинцю в смс-повідомленнях. Внаслідок чого з банківського рахунку потерпілого зникло понад 50 тисяч гривень.

За аналогічною шахрайською схемою цього ж дня аферисти ошукали 57-річну жительку Вижницького району. Жінка також повірила незнайомцю та продиктувала код з смс-повідомлення. В результаті чого з її карткового рахунку було перераховано 5000 гривень на невідомий рахунок.

10 грудня з повідомленням про шахрайство до правоохоронців звернулася 19-річна жителька Чернівців. Заявниця розповіла правоохоронцям, що хотіла придбати одяг на одній Інтернет-платформі. Під час оформлення замовлення чернівчанка перейшла за фішинговим посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. В результаті чого з її рахунку зникло 3300 гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 32-річна жителька села Ржавинців. Жінка отримала повідомлення від знайомої з проханням про позику коштів. Буковинка не перевірила достовірність інформації та перерахувала на невідомий рахунок 2500 гривень.

За всіма фактами шахрайств співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян, не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Під час онлайн-покупок в жодному випадку не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux