Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Увага!На Буковині нова схема шахрайства: - «Ваш родич в лікарні»
Опубліковано 26 жовтня 2018 року о 17:00

Поліцейські в продовж декількох днів отримали  дев’ять заяв чернівчан, які стали жертвами шахрайських дій. Буковинці виявилися ошуканими в сферах: медичних послуг, валютних операцій та купівлі товару.  Шахраї видурили у людей близько 170 тисяч гривень.

Незважаючи на неодноразові попередження поліції, громадяни ігнорують повідомлення про небезпеку і довіряють зловмисникам.

Так 24 жовтня до Шевченківського відділення поліції звернулася із заявою 78-річна чернівчанка. Жінка повідомила, що невідома особа  шахрайським шляхом заволоділа її грошима у сумі 30 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що того ж дня на мобільний телефон потерпілої зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її сину потрібна термінова операція. Для того, щоб   розпочати операцію потрібні гроші. В подальшому в телефонній розмові жінка повідомила аферисту адресу свого проживання та погодилася надати гроші для лікування сина. В обумовлений час, невідомий чоловік прийшов до заявниці додому та отримав від неї 30 тисяч гривень. Згодом потерпіла зателефонувала до свого сина і з’ясувала, що йому не потрібно операція. Після розмови з ним  жінка  зрозуміла, що її ошукали. По такій схемі жертвами афери стали ще п’ятеро буковинців.

В сфері валютних операцій обманутими стали 33 та 21 – річні чернівчанки. Зловмисник шахрайським шляхом під приводом обміну грошей заволодів 5 тисячами гривень.Та зник з місця вчинення злочину.

Також в «руки шахрая» потрапила і 66-річна буковинка. Невідомий під приводом продажі товару для господарського вжитку аферистським шляхом заволодів її грошима в сумі більше 5 тисяч гривень, які вона передала йому біля будинку. Той в свою чергу пообіцяв привезти товар під вечір.

В усіх випадках розпочаті кримінальні провадження передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці докладають усіх зусиль у пошуку зловмисників та притягненню їх до кримінальної відповідальності

Зважаючи на посилення активності телефонних шахраїв, поліцейські вкотре наголошують: завжди перевіряйте отриману інформацію, у жодному разі не повідомляйте стороннім особам свої анкетні дані та не довіряйте їм. Про випадки та спроби шахрайства одразу повідомляйте до правоохоронних органів.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux