Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали двох рідних братів, які підозрюються у вбивстві подружжя пенсіонерів на Буковині
Опубліковано 16 липня 2022 року о 13:25

Нагадаємо: 14 липня, вранці у дачному будинку в селі Ставчани виявили мертвими чоловіка та жінку з тілесними ушкодженнями, що вказували на насильницьку смерть загиблих. Відпрацьовуючи різні можливі мотиви злочину, оперативники карного розшуку та слідчі ГУНП в Чернівецькій області вже до кінця дня встановили особи зловмисників. Поліцейські чоловіків затримали та вже повідомили їм про підозри у вичинені злочину.

Як розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області Дем’ян Голянський, оглядаючи тіла потерпілих, судово-медичний експерт виявив травми голови: перелом основи черепа у 82-річного чоловіка та відкриту черепно-мозкову травму в його 79-річної дружини. Під час першочергових розшуково-слідчих заходів співробітники поліції Чернівецької області оглянули місце події та використовуючи криміналістичну лабораторію ГУНП і Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Чернівецькій області, зібрали слідову інформацію та речові докази. Також здійснили подворовий обхід будинків у селі, опитали місцевих жителів і опрацювали коло осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення.

Завдяки злагодженій оперативній та аналітичній роботі розшуківців і слідчих швидко вдалося встановити особи правопорушників – двох місцевих жителів, рідних братів 26-ти та 18-ти років. З’ясувалося, що зловмисники навідалися до пенсіонерів вночі з метою заволодіння їхнім майном. Однак не розраховували, що господарі будуть вдома. Брати завдали удари обухом сокири по голові пенсіонерам, унаслідок яких вони померли. Знаряддя злочину зловмисники сховали у власному домогосподарстві. Чоловіки забрали гроші і інше майно – попередньо на загальну суму 15 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили речові докази, зокрема знаряддя вбивства.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманим про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та п.1, 6, 12  ч. 2  ст. 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим.

Досудове розслідування триває.

Коментує: Дем'ян ГОЛЯНСЬКИЙ - заступник начальника Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux