Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівцях оперативники карного розшуку викрили чоловіка, причетного до вбивства пенсіонерки
Опубліковано 18 березня 2021 року о 15:05

Нагадаємо, нещодавно в одному з приватних будинків невідомий зловмисник позбавив життя власницю помешкання. Далі вбивця утік з місця злочину й переховувався від правоохоронців. Поліцейські зібрали докази його причетності до вчинення умисного вбивства та встановили місцезнаходження. Наразі злочинець перебуває в слідчому ізоляторі.

Тіло померлої 65-річної чернівчанки з тілесними ушкодженнями виявила її племінниця та повідомила про це на спецлінію «102». Для з’ясування обставин загибелі пенсіонерки на місце події одразу прибули слідчо-оперативні групи обласного та Чернівецького районного управлінь поліції, оперативники карного розшуку, спеціалісти-криміналісти й кінологи ГУНП.

Під час огляду тіла загиблої судово-медичний експерт виявив колото-різане поранення шиї, що очевидно вказувало на насильницький характер настання смерті. Поліцейські оглянули місце вчинення злочину й вилучили необхідну для подальшого розслідування слідову інформацію.

Провівши роботу з місцевими жителями, здійснили подворовий обхід будинків у районі мешкання потерпілої, встановили коло її спілкування та висунули ряд слідчих версій. Одна з них – про те, що злочин вчинено особою з кола знайомих загиблої.

Слідчі й оперативники відпрацювали всі слідчі версії та зібрали докази причетності 35-річного раніше судимого місцевого жителя до умисного вбивства жінки. Правоохоронці з’ясували, що напередодні вчинення злочину чоловік разом ще з декількома особами гостював у потерпілої вдома й спільно розпивали алкогольні напої.

Співробітники кримінального блоку поліції встановили місце перебування злочинця і 17 березня слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому діяння та пояснив, що після вбивства жінки втік з місця злочину й переховувався від правоохоронців. Слідчий суддя Першотравневого районного суду міста Чернівці задовільнив клопотання слідчого, яке було погоджене прокурором Чернівецької окружної прокуратури, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вбивство пенсіонерки арештованому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування, в процесі якого поліцейські встановлять всі обставини й мотиви злочину.

Коментує: Дем'ян ГОЛЯНСЬКИЙ - заступник начальника Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux