Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Віктор Нечитайло поінформував медійників про стан криміногенної ситуації на Буковині
Опубліковано 09 лютого 2024 року о 18:18

Сьогодні, 9 лютого, начальник буковинської поліції розповів представникам ЗМІ про діяльність територіальних та структурних підрозділів поліції ГУНП в Чернівецькій області за минулий і початок 2024 року. Також під час зустрічі полковник поліції відповів на запитання журналістів щодо розслідування резонансних подій в регіоні. 

Розділяючи навантаження на колег із інших регіонів, оператори спецлінії «102» буковинської поліції обслуговують повідомлення громадян не лише із Чернівецької, а й Донецької областей.

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну на території Буковини діють посилені заходи безпеки для недопущення погіршення криміногенної ситуації. Наш регіон залишається одним з тих в Україні, де жителі почуваються захищеними. 

–    Для створення безпекового середовища буковинські правоохоронці реалізовують проєкти, ініційовані урядом, МВС і Нацполіцією. Зокрема, це «Поліцейський офіцер громади» та офіцери «Служби освітньої безпеки». Також у територіальних підрозділах поліції активно впроваджуються міжнародні стандарти правосуддя, дружнього до дитини та автоматизована система «Custody Records». У результаті їх реалізації поліцейські фіксують покращення криміногенної ситуації, – сказав начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

Відповідно до чинного законодавства, у період дії воєнного стану працівники поліції переведені на посилений режим несення служби. Крім основних напрямів діяльності, правоохоронці контролюють дотримання громадянами діючих обмежень, встановлених правовим режимом. Так, поліцейські фіксують порушення громадян під час дії комендантської години, перетину блок-постів, незаконного переправлення осіб через державний кордон тощо. 

Поліцейські Буковини у складі зведених загонів з перших днів повномасштабного вторгнення військ рф в Україну перебувають у зоні бойових дій. Замінюючи один одного, протягом цього часу правоохоронці різних структурних і територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області, у складі Сил безпеки та оборони.

–    24 лютого 2022 року особовий склад поліції піднятий по бойовій тривозі. З того часу ми максимально налаштовані на виконання будь-яких завдань в умовах воєнного стану. Поліцейські цілодобово стоять на варті безпеки громадян. Для кожного з нас девіз: «Служити та захищати» є головним і ми надалі готові брати активну участь у наближенні нашої Перемоги над ворогом, – підсумував полковник поліції Віктор Нечитайло.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux