Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Впізнай шахрая»: поліцейські Буковини запроваджують проєкт щодо протидії шахрайству
Опубліковано 31 березня 2023 року о 12:34

На території Чернівецької області з квітня стартує інформаційна кампанія, ініційована співробітниками обласного управління Нацполіції та колегами із відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області. Мета спільних заходів – роз’яснення громадянам основних правил цифрової безпеки та ідентифікації шахраїв.

 

Відповідно до задуму проєкту, правоохоронці розробили інформаційні матеріали та буклети. Відтак – проводитимуть зустрічі у навчальних закладах, з працівниками державних установ та іншими категоріями населення.

–    З початком реалізації проєкту «Впізнай шахрая» на Буковині проводитимуться превентивні заходи із громадянами наживо та у режимі онлайн. Під час зустрічей ми оборюватимемо цифрову безпеку у мережі Інтернет, та надаватимемо поради, як уберегти себе від найпоширеніших видів атак шахраїв, – розповів Владислав Булавін, інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області НПУ.

Попередньо поліцейські проаналізували повідомлення громадян Буковини на спецлінію «102» щодо вчинення проти них різних видів шахрайств. Реагуючи на ці звернення, поліцейські також розробили методичний матеріал, а тепер у форматі діалогу розповідатимуть різним категоріям населення про можливі афери шахраїв та алгоритм дій потерпілих при вчиненні таких протиправних дій.

–    Найпопулярніші шахрайські схеми щодо буковинців – це дзвінки чи смс від псевдобанкірів, повна оплата товару чи послуг через соціальні мережі, перехід користувачів за сумнівними посиланнями. Саме про убезпечення від таких випадків ми говоритимемо зі старшокласниками невдовзі, – додав старший лейтенант Владислав Булавін. 

Якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайств, телефонуйте на спецлінію «102»,  або ж на гарячу лінію за номером –  0 800 505 170 або подати електронне звернення за посиланням https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.

Перші зустрічі поліцейські з громадянами відбудуться уже наступного тижня за лозунгом «Цифрова грамотність цифровому суспільству».


Відділ комунікації поліції чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux