Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Впродовж доби шахраї ошукали чотирьох буковинців на загальну суму понад 82 тисячі гривень: поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 25 липня 2023 року о 12:21

Цього разу жертвами аферистів стали двоє жителів Чернівецького та Вижницького районів. Співробітники поліції закликають буковинців не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків та в жодному випадку не перераховувати кошти на рахунки невідомих вам людей.

Учора, 24 липня, із повідомленням про шахрайство до співробітників поліції звернувся 40-річний житель обласного центру. Чоловік розповів поліцейським, що невідома особа заволоділа його грошима, під приводом продажу квитків в інтернеті. Потерпілий самостійно перерахував на картковий рахунок недобросовісного продавця 55700 гривень, після чого зв’язок з ним обірвався.   

Цього ж дня жертвою шахраїв став 56-річний житель села Іспас. Заявник повідомив поліцейським, що йому зателефонував невідомий та назвався працівником служби безпеки одного із банків. Співрозмовник повідомив, що банківська катка чоловіка заблокована та для її розблокування потрібно назвати код, надісланий в повідомленні. Буковинець довірився та надав псевдобанкіру необхідну інформацію. Після виконаних дій з карткового рахунку чоловіка зникло 8690 гривень.

Жертвою подібної шахрайської схеми став 65-річний житель Вижницького району. Аферисти ошукали чоловіка на 15750 гривень. Зі слів потерпілого кошти були перераховані на невідомі банківські рахунки.

20-річну жительку села Репужинці шахраї обманули під приводом продажу товару в одній із соціальній мереж. Заявниця здійснила передоплату на картковий рахунок  2110 гривень. Після виконаних дій зв'язок з недобросовісним продавцем обірвався, а буковинка зрозуміла що її ошукали.

Відомості про вказані факти слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Буковини  вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за товари чи послуги в інтернеті.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки шахраїв - одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux