Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Впродовж минулої доби аферисти виманили у буковинців понад 130 тисяч гривень: поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 19 грудня 2023 року о 11:10

Аферисти продовжують ошукувати довірливих громадян використовуючи різні схеми шахрайства. Співробітники поліції вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки, а також застерігають не довіряти незнайомцям та перевіряти отриману інформацію.

Учора, 18 грудня, до Чернівецького райуправління поліції звернулася 44-річна місцева жителька, яка стала жертвою шахрайства. Жінка розповіла поліцейським, що в одній соціальній мережі отримала повідомлення від нібито знайомого, з проханням терміново позичити гроші. Чернівчанка не перевірила отриману інформацію та власноруч перерахувала 44 тисячі гривень на невідомий рахунок.

За аналогічною схемою шахрайства аферисти ошукали 26-річного жителя Чернівців. Чоловік перерахував 16 тисяч гривень, після чого зрозумів, що сторінку знайомої в соцмережі «зламали» невідомі.

Цього ж дня ще одна жителька обласного центру потерпіла від «рук аферистів» під час продажу меблів в Інтернеті. 44-річна жінка розмістила оголошення про продаж дивану на одній інтернет-платформі. В подальшому з жінкою зв’язалася нібито покупець, яка надіслала фішингове посилання для оформлення онлайн-доставки. Чернівчанка перейшла за посиланням та заповнила необхідну форму, в якій ввела реквізити свого карткового рахунку. Після чого жінка отримала сповіщення про перерахування 20 тисяч гривень.

Також цього дня до Вижницького райвідділу поліції звернулася 25-річна жителька села Багна, яку ошукали під час онлайн-заробітку. Жінка отримала повідомлення про можливість додаткового підробітку. Буковинка створила акаунт та власноруч перерахувала на невідомі рахунки понад 7500 гривень, однак жодних доходів так і не отримала.

Крім цього, від шахрайських дій потерпів ще один чернівчанин. Невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи у 49-річного чоловіка 45 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають буковинців нікому та ні за яких обставин не перераховувати кошти, навіть якщо вас про це просять знайомі. Також поліцейські закликають не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки.

Будьте пильні та не дайте шахраям себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux