Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За клопотанням слідчих поліції Буковини суд арештував тернополянина, який сприяв у нелегальному трансфері чоловікам за кордон
Опубліковано 14 травня 2024 року о 14:00

Фігурант за грошову винагороду допомагав трьом чоловікам призовного віку виїхати за межі України поза офіційним пунктом пропуску. Наразі слідчі поліції вже повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Протиправні дії фігуранта викрили та задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами Служби безпеки України та працівниками Державної прикордонної служби України. 

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 39-річний житель Тернопільської області, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, сприяв у переправленні трьох чоловіків до сусідньої Румунії. 

Фігурант підшукав «клієнтів» (двох мешканців Тернопільської та Київської областей) та відповідно до попередньо узгодженого плану, доправляв їх до лінії розмежування з Республікою Румунія. Сума «зеленого коридору» становила 11 - 13 тисяч євро для кожного із чоловіків.

Так, 9 травня цього року неподалік лінії розмежування державного кордону України правоохоронці затримали тернополянина, який сприяв у нелегальному трансфері осіб за кордон у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури вже повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

За клопотанням поліцейських суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до організації нелегальної міграції.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux