Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За клопотанням слідчих поліції суд арештував чернівчанина, який підозрюється у скоєнні наркозлочинів
Опубліковано 18 квітня 2022 року о 15:24

Поліцейські затримали 41-річного чоловіка, який методом «закладок» у Чернівцях розповсюджував наркотики та надсилав дані про їх місцезнаходження потенційним покупцям. Суд обрав правопорушнику запобіжний захід «тримання під вартою» за вчинення цих протиправних дій. Йому загрожує позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна. 

Правоохоронці Буковини продовжують здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та припинення правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків. Так, увечері 15 квітня, співробітники обласного управління боротьби з наркозлочинами ДБН НПУ спільно з працівниками Чернівецького районного управління поліції виявили місцевого жителя, який розповсюджував наркотики.

Поліцейські встановили, що чоловік через «Telegram» придбав зіп-пакети із кристалоподібними речовинами для реалізації їх на Буковині. Зокрема, порушник закопував згортки з наркотиками на території гаражних кооперативів міста, потім надсилав фото та адресу своїм покупцям.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження та затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

У результаті документування незаконних дій порушника слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції вилучила у нього згортки із забороненими речовинами, записник, рулон липкої стрічки з магнітами та знаряддя вчинення протиправних дій. 

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Результати експертизи, призначеної поліцейськими, засвідчили, що до вмісту вилучених речовин належать РVР, MDMA, обіг яких заборонений.

Сьогодні, 18 квітня, Першотравневий районний суд Чернівців обрав затриманому  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб з альтернативою внесення застави у сумі майже 200 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux