Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За напад на правоохоронців перед судом постануть четверо буковинців
Опубліковано 05 серпня 2024 року о 17:00

Зловмисники чинили опір працівникам поліції, завдали їм тілесних ушкоджень та втекли з місця події. Правоохоронці встановили і затримали всіх нападників. Слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно чотирьох фігурантів до суду. 

Нагадаємо: подія трапилася 13 березня цього року в селі Ясени Чернівецького району.

Під час досудового розслідування слідчі відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції встановили: патрулюючи територію обслуговування, поліцейські офіцери Сторожинецької ТГ зупинили за порушення ПДР вантажний автомобіль Iveco, у кузові якого знаходились троє осіб. Кермувальник сказав правоохоронцям, що не має посвідчення на право керування транспортним засобом, а надалі і водій, і троє пасажирів напали на поліцейських та намагалися заволодіти табельною зброєю одного з них. Після скоєного фігуранти втекли з місця події.

Правоохоронці негайно розпочали оперативно-розшукові заходи та встановили осіб, причетних до вчинення протиправних дій. Ними виявилися 60-річний житель села Ясени та троє жителів Вижницького району віком 26, 29 і 39 років.

Старшого із фігурантів правоохоронці затримали одразу. Трьох інших – було оголошено у розшук. У подальшому за силової підтримки спецпризначенців КОРД та РПОП ГУНП в Чернівецькій області встановили місцезнаходження та затримали ще трьох правопорушників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно фігурантів до суду. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб);

- ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

60-річному та 29-річному фігурантам поліцейські додатково інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем). Крім цього, старшому із них ще – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux