Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За невиконання судового рішення судитимуть буковинку: слідчі поліції завершили досудове розслідування
Опубліковано 18 серпня 2023 року о 11:10

Працівники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції встановили та зібрали достатню кількість доказів вини місцевої жительки, яка систематично і умисно не виконувала постанову суду, згідно якої її позбавили права керувати транспортними засобами. Наразі слідчі поліції завершили за цим фактом досудове розслідування.

Правоохоронці з’ясували, що відповідно до постанови Кіцманського районного суду, 41-річну буковинку було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Незважаючи на постанову суду, яка набрала законної сили, порушниця знову продовжувала керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. Співробітники поліції у травні цього року задокументували ще одне адмінправопорушення за частиною статті 129 (Допуск до керування транспортними засобами або суднами водіїв чи судноводіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або осіб, які не мають права керування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Однак жінка не виконувала рішення суду та продовжувала керувати транспортним засобом і порушувала Правила дорожнього руху. 

Поліцейські групи реагування відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції у липні цього року також склали відносно кермувальниці адмінпротокол за порушення Правил дорожнього руху, передбаченого частиною 1 статті 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури зібрали достатню кількість доказів систематичного невиконання судового рішення буковинкою та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно порушниці до суду для розгляду. 

Жінці інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. 

Відповідно до чинного законодавства, порушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux