Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За підтримки UNDP в Україні поліцейські психологи отримали 60 робочих валіз та розпочали триденний тренінг
Опубліковано 12 червня 2024 року о 14:25

Заходи відбулися в рамках проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», за фінансового сприяння Уряду Японії.

З початком повномасштабного вторгнення робота психологів поліції змінилася: тепер вони часто працюють на місцях ворожих обстрілів, а також виїжджають у прифронтові регіони, де допомагають місцевому населенню.

У відкритті заходу, присвяченому психологам поліції, які виконують свої професійні обов’язки в реаліях війни, взяли участь заступник Голови Національної поліції України Сергій Кобець та заступник Постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс. Міжнародні партнери передали 60 робочих комплектів для психологів Національної поліції України та організували для них триденний тренінг.    

Спеціалізована валіза психолога - це не лише зручний, а й дуже важливий інструмент, який дає змогу фахівцям максимально ефективно надавати психологічну допомогу. Комплекти включають посібник із практичними вправами для подолання стресу в екстрених ситуаціях, а також предмети для психологічного розвантаження та управління стресом для постраждалих дітей та дорослих, зокрема ковдри, антистресові м’ячики, дитячі іграшки, кольорові олівці, ліхтарики, термоси, чай тощо.

Насамперед заступник Постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс подякував поліцейським психологам, які перебувають на передовій:

«У фокусі вашої роботи - психологічна підтримка людей, адже ця війна, на жаль, принесла не лише фізичні, а й ментальні страждання. Тому те, чим ви займаєтесь заслуговує на подяку. Для нашої організації дуже важливо надати вам підтримку, а ще важливіше - через методичні матеріали та інструкції, які ви опануєте впродовж тренінгу, аби допомогти удосконалити ваші навички. UNDP завжди з Україною і ми пишаємося тим, що маємо можливість бути разом з вами».

Від імені керівництва Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України заступник Голови Національної поліції України Сергій Кобець подякував міжнародним партнерам за потужну і постійну підтримку. 

«Ці валізи  вкрай необхідні для роботи психологів та допоможуть ще ефективніше надавати допомогу постраждалим. Найближчим часом ми відправимо їх у кожен регіон України. Також дякуємо міжнародним партнерам UNDP за можливість організувати та провести практичний тренінг для працівників служби психологічного забезпечення», - зазначив Сергій Кобець.

Крім цього, заступник Голови Національної поліції України Сергій Кобець вручив відомчі відзнаки «Знак Пошани» психологам, які працюють у прифронтових регіонах. 

Протягом наступних трьох днів для психологів Нацполіції, які надають психологічну підтримку постраждалими внаслідок війни, UNDP в Україні проведуть практичний тренінг на тему: «Ефективні методи психологічної підтримки поліцейських, які постраждали внаслідок війни, та членів їхніх сімей». Учасники тренінгу опановуватимуть нові знання у роботі з панічними атаками та агресією, вивчатимуть різні методи запобігання професійному вигоранню, а також відпрацюють дієві техніки самопідтримки та стабілізації.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux