Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Захищаємо та дбаємо про найдорожчих – майбутнє нашої нації: інспектори ювенальної превенції поліції Буковини
Опубліковано 06 липня 2024 року о 11:05

Щоденно ювенальні поліцейські Чернівецької області працюють з дітьми, захищають їх права та інтереси, навчають правил безпеки, проводять інтерактивні заняття та роблять все для того, щоб вони цілодобово почувалися у безпеці. Напередодні професійного Дня про улюблену роботу та обраний напрям діяльності розповідають старший лейтенант поліції Юрій Мельник і лейтенант поліції Ліза Довгань.

Ювенальні поліцейські Буковини виконують одну із найважливіших та відповідальніших функцій – захищають дітей, наше майбутнє. Вмотивовані та відповідно підготовлені фахівці оперативно реагують на повідомлення про будь-які події за участі дітей, проводять з неповнолітніми профілактичну роботу та організовують для них цікаве дозвілля.

-    Для кожного з нас безпека дітей на першому місці. Ми в тандемі з відповідними службами робимо все можливе для того, щоб  кожна дитина на Буковині почувалася у безпеці, –говорить старший інспектор ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Юрій Мельник.

Серед першочергових завдань Сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області: проведення превентивної роботи щодо запобігання вчинення дітьми та відносно них злочинів і правопорушень, правове виховання підлітків, виявлення фактів жорстокого поводження з неповнолітніми та насильства у сім’ї. 

У випадку зникнення неповнолітніх, щоб уникнути будь-яких негативних ситуацій, ювенальні поліцейські  разом з відповідними службами негайно вживають заходів для розшуку дітей та повернення їх додому. 

-    Один із пріоритетних напрямків нашої роботи це превентивна діяльність у навчальних закладах, які ми відвідуємо на постійній основі. Там ми з дітьми проводимо різні превентивні  бесіди та інтерактивні заходи. Зокрема, профілактичні лекції щодо недопущення вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень. Щоразу ми нагадуємо дітям алгоритм дій під час оголошення повітряної тривоги,  правила безпеки у побуті, громадських місцях, а також  Правила дорожнього руху. Крім цього, під час проведення інтерактивних занять ми розповідаємо дітям про форму цькування – булінг, вчимо розпізнавати, протистояти йому та наголошуємо, що такі явища не варто замовчувати, а говорити про них батькам, вчителям і повідомляти поліцейських. Разом ми формуємо для дітей безпечне освітнє середовище, - каже старша інспекторка ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції  Ліза Довгань.

Досвідчені поліцейські ювенальної превенції добре знають, що вирішити проблему дитини надзвичайно важко без розуміння та підтримки її рідних. Тому вони наголошують батькам на належному виконанні батьківських обов’язків та піклуванні про своїх дітей. 

У співпраці з територіальними громадами та іншими відомствами ювенальні поліцейські Буковини проводять заходи щодо патріотичного виховання та формування у дітей духу єдності: військові ігри, виготовлення Національної символіки і тд. Такі акції сприяють зміцненню національної свідомості молодого покоління, зміцнюють любов до своєї держави. Підлітки мають знати свою історію, шанувати українські традиції та пам’ятати про своїх Героїв.   

-    Наш заклад завжди активно співпрацює із ювенальними поліцейськими Чернівецької області. Щоразу ми із правоохоронцями  організовуємо для учнів заходи, як превентивного, так і пізнавального характеру. Ці зустрічі допомагають дітям бути обізнаними у законодавстві України та знати яка відповідальність передбачена за вчинення кримінальних правопорушень. Також поліцейські проводять із школярами заняття, під час яких розповідають про основні правила безпеки. Найголовнішим є те, що діти не бояться працівників поліції та завжди охоче ідуть з ними на контакт. Щиро дякую працівникам ювенальної превенції поліції Буковини за те, що за будь-яких умов, за будь-яких обставин, за першим викликом вони ідуть на зустріч та допомагають у вихованні наших дітей, - каже директорка Чернівецького ліцею №22 Леся Бабій. 

Окрім цього, працівники ювенальної превенції поліції Буковини співпрацюють з органами місцевого самоврядування, центрами соціальних служб, служб у справах дітей, з якими відвідують та надають допомогу сім’ям, що опинились в складних життєвих обставинах, багатодітним сім’ям, внутрішньо переміщеним  особам і піклуються про тих, хто врятувався від війни.

-    Ювенальні поліцейські Буковини завжди залишатимуться друзями для дитини, адже діти – наше майбутнє. Ми продовжуємо створювати для малечі безпечне середовище та щоденно дбати про те, щоб їхні права та свободи не порушувались, - стверджує старший лейтенант поліції Юрій Мельник.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux