Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зараз наше головне завдання – очистити українську землю від смертельних «подарунків» ворога, – розповідають вибухотехніки поліції
Опубліковано 13 червня 2022 року о 11:44

Сьогодні, 13 червня, вибухотехнічній службі МВС України виповнюється 27 років. Нині, в умовах війни, поліцейські-вибухотехніки ГУНП в Чернівецькій області допомагають колегам розміновувати деокуповані території. Спільно з рятувальниками вони знешкоджують нерозірвані боєприпаси, роз’яснюють громадянам ризики вибухонебезпечних предметів і як з ними поводитися. Зараз їхня робота стала ще більш цінною – кожен виявлений і знешкоджений вибухових пристрій чи боєприпас – це чиєсь врятоване життя. А їх – десятки тисяч.

Вибухотехніки буковинської поліції розповідають: на звільнених від російських окупантів територіях виявляють і знищують велику кількість артилерійських снарядів, мінометних, протитанкових та протипіхотних мін, авіабомби, протитанкові гранати та постріли до них, ручні гранати тощо.

По залишках боєприпасів вони, наче в книзі, читають про ті запеклі бої, до яких нещодавно була прикута увага всього світу. Побачене красномовно свідчить, як заповзято артилерія ЗСУ нищила російські війська. «Від нашої артилерії під ворогом горіла земля і плавилась броня», – розповідають про побачене поліцейські-вибухотехніки з Буковини.

Найбільше небезпечних знахідок – у місцях проведення активних бойових дій, на позиціях ворога та підходах до них.

Однак, правоохоронцям доводилося вилучати вибухонебезпечні предмети і на території об'єктів критичної інфраструктури, і навіть у помешканнях місцевих жителів. Щоб знищити якомога більше українців, російські варвари підступно залишили замасковану вибухівку в непередбачуваних місцях.

«Зараз наше головне завдання – зробити безпечними деокуповані території, щоб люди могли якнайшвидше повернутися додому, відновити нормальне життя, приступити до сільськогосподарських робіт», – наголошують вибухотехніки поліції.

Ми вітаємо колег із річницею підрозділу! Дякуємо за вашу самовіддану працю. Ваша робота не пробачає помилок.

Ваша служба – це наша безпека. Бажаємо, щоб кількість виїздів завжди дорівнювала кількості повернень. Зі святом!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux