Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збереження природних ресурсів Буковини повинно бути під пильним контролем правоохоронців, – Анатолій Дмитрієв
Опубліковано 23 березня 2021 року о 16:20

Про це йшлося сьогодні, 23 березня, на оперативній нараді керівництва ГУНП в Чернівецькій області. Учасники наради обговорили стан дотримання вимог чинного законодавства у сфері охорони довкілля, а також визначили низку заходів для більш ефективної боротьби з екологічними злочинами. Зважаючи на карантинні обмеження нарада відбулася в режимі відеоконференцзв’язку.

Звертаючись до учасників наради, генерал поліції третього рангу Анатолій Дмитрієв зазначив, що протидія екологічній злочинності є одним з основних напрямів кримінальної політики в 2021 році.

«Зважаючи на географічне розташування нашої області та велику кількість природних ресурсів, протидія екологічним злочинам є пріоритетом нашої роботи, – наголосив керівник буковинської поліції. – Необхідно активізувати роботу з виявлення фактів незаконного видобутку піщано-гравійної суміші, порушень у сфері лісо-, й водокористування та забезпечити якісне розслідування таких правопорушень».

Так, протягом 2020 і від початку 2021 років співробітники обласного управління Нацполіції зареєстрували 54 кримінальні провадження щодо можливого незаконного видобування гравійно-піщаної суміші. Майже половину з них слідчі поліції вже скерували до суду. Окрім цього, слідчі поліції зареєстрували 120 кримінальних проваджень у сфері лісокористування. По 30 з них досудові розслідування вже завершено.

Загалом, упродовж 2020-2021 років поліцейські Чернівецької області зареєстрували майже 170 кримінальних проваджень щодо порушень охорони навколишнього середовища. Зусилля правоохоронців спрямовані на попередження, виявлення та належне розслідування правопорушень у сфері екологічної безпеки та довкілля.

Співробітники поліції закликають громадян відповідально ставитися до використання природних ресурсів та не бути байдужими до порушень, що негативно впливають на навколишнє середовище. Якщо ви стали свідком злочину проти довкілля чи володієте такою інформацією – прохання повідомити на спецлінію «102».

Також Анатолій Дмитрієв довів до підлеглих результати дослідження рівня довіри населення до Національної поліції за підсумками 2020 року. Як продемонструвало соціологічне опитування, Чернівецька область зайняла лідируючі позиції за рівнем довіри до територіальних підрозділів поліції.

«Такий позитивний результат – це спільна й злагоджена робота всіх наших служб і підрозділів. Але ми не повинні зупинятися на досягнутому результаті – закликаю кожного цінувати довіру громадян і щодня виправдовувати її сумлінною службою», – акцентував увагу присутніх Анатолій Дмитрієв.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux