Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Злагоджені дії проти насильства: буковинські поліцейські провели спільну робочу нараду
Опубліковано 10 листопада 2023 року о 13:00

Сьогодні, 10 листопада, з метою об’єднання спільних зусиль щодо запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленого насильства в період дії воєнного стану відбулася робоча зустріч працівників поліції Буковини та Центру допомоги врятованим.

До круглого столу долучилися інспекторка відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Аліна Калинчук, начальник сектору протидії домашньому насильству Чернівецького районного управління поліції Вадим Теремчук, координаторка Центру допомоги врятованим Альона Ігнатієва та директорка Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе.

Під час робочої  наради присутні обговорили пріоритетні напрямки співпраці та спільні дії, спрямовані на подолання будь-яких проявів насильства і ефективного реагування на такі факти. Зокрема, розглянули питання розширення можливостей із надання послуг постраждалим та дії у випадку виявлення таких фактів.

Співробітники Центру допомоги врятованим презентували колегам  послуги своєї установи із запобігання та реагування на факти насилля: надання психологічної, юридичної та матеріальної допомоги для потерпілих.

Також учасники розглянули питання, що стосуються подальшої організації роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Зокрема, обговорили план проведення на Буковині Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Буковинські поліцейські продовжують протидіяти випадкам насильства в сім’ї і рекомендують: якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильницьких дій - повідомте за номером «102»! 

Також, крім поліції, у випадках домашнього насильства громадяни можуть звертатися за допомогою до:

-   Центр допомоги врятованим. Тут надають психологічну та юридичну допомогу особам постраждали від війни. Також спеціалісти центру безоплатно проконсультують щодо отримання медичної та гуманітарної допомоги, розміщення у притулках для постраждалих від насильства.   Тел. 098 09 03 997;

-   Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Тел. (0372) 582383;

-    Обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тел. (0372) 527998;

-    Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Тел. (0372) 526434;

-    Служби у справах дітей Чернівецької міської ради – організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Тел. (0372) 523405.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux