Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Знання «мінної безпеки» рятують життя»: начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області Андрій Гаврих
Опубліковано 08 лютого 2024 року о 16:00

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну ворог застосовує нові види боєприпасів для замінування українських земель. Відтак – небезпека  травмування та загибелі існує не лише для військових і правоохоронців, а й цивільного населення. Тому від професійних, злагоджених дій відповідних служб на місці при виявленні вибухонебезпечних предметів і розмінуванні територій залежать тисячі життів українців.

Відповідаючи на виклики сьогодення, поліцейські постійно вдосконалюють свої вміння та навики щодо розмінування на деокупованих територіях України. Цього разу своїм досвідом вибухотехніки поділилися зі співробітниками територіальних і  структурних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області, які незабаром у складі зведеного загону приєднаються до Сил оборони і безпеки для захисту суверенітету України.

Щоб показати як маскують ворожі війська найпоширеніші види вибухонебезпечних предметів відповідно до пори року та місцевості, вибухотехніки продемонстрували макети. Для цього правоохоронці облаштували навчальний майданчик на одному з полігонів в умовах, максимально наближених до тих, коли виявляють і знешкоджують різноманітні боєприпаси. Зокрема, це протипіхотні, протитанкові міни, вибухові пристрої, касетні боєприпаси. 

–    Виконуючи службові обов’язки у складі зведених загонів на деокупованих територіях, поліцейські повинні вміти розпізнавати не лише всі види боєприпасів, а також вивчити їх варіанти маскування та можливі пастки. Щоразу під час таких навчань ми нагадуємо алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Над їх розмінуванням працюємо ми, сапери, рятувальники, піротехніки та військові. Важливо вміти визначити момент небезпеки, повідомити про це колег, щоб убезпечити своє здоров’я і життя, а також оточуючих, – сказав начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецької області підполковник поліції Андрій Гаврих.

Війна в Україні триває, тому навчання за участі вибухотехніків завжди актуальні. Отриманим досвідом спеціалісти з розмінування діляться також із цивільним населенням, зокрема під час занять із учнями та студентами різних навчальних закладів Буковини. 

–    З впевненістю можу сказати, що зі свого боку ми докладаємо максимум зусиль для зачистки територій від ворожих боєприпасів, щоб не травмувалися та не гинули українці. Пам’ятаймо: знання «мінної безпеки рятують життя, – підсумував Андрій Гаврих, начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецької області.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення ворога в Україну поліцейські відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області постійно у складі зведених загонів Нацполіції України брали участь у розмінуванні деокупованих територій. Зокрема, наші працівники перебували у населених пунктах Київської, Харківської, Сумської, Донецької і Херсонської областей, де знешкоджували ворожі боєприпаси. 


Коментує: Андрій ГАВРИХ - начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux