Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Аферисти продовжують ошукувати довірливих громадян використовуючи різні шахрайські схеми. Поліцейські закликають буковинців дотримуватись правил онлайн-безпеки
Опубліковано 22 березня 2024 року о 12:40

Лише за минулу добу до співробітників поліції звернулися п’ятеро краян, які стали жертвами шахрайства. Під час продажу дитячих товарів, 24-річна чернівчанка втратила понад 7000 гривень, а 33-річну жительку обласного центру, ошукав псевдобанір на майже 6000 гривень. Також цього дня 43-річний чернівчанин перерахував невідомій особі майже 60 тисяч гривень за надання послуг, а у 41-річної жительки села Нагоряни та у 39-річного жителя села Тарасівці невідомі особи заволоділи 65 тисячами гривень і майже 19 тисячами гривень відповідно. Правоохоронці за всіма фактами розпочали кримінальні провадження.

Учора, 22 березня, до Чернівецького РУП звернулася 24-річна місцева жителька із заявою про шахрайство. Жінка розповіла поліцейським, що опублікувала оголошення в інтернеті про продаж дитячих речей. У подальшому їй написала невідома особа, яка мала намір придбати товар і попросила реквізити для оплати. Чернівчанка надала всі дані банківської картки, в результаті отримала сповіщення про перерахування понад 7000 гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня до співробітників поліції надійшло повідомлення від 33-річної жительки Чернівців. Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Під приводом допомоги у розблокуванні банківського застосунку, псевдобанкір надав інструкцію, після виконання всіх вказівок з рахунку чернівчанки зникло майже 6000 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства став 43-річний житель обласного центру. Чоловік розповів працівникам Чернівецького райуправління поліції, що під час переписки в месенджері, невідома особа заволоділа його 58 500 гривень, які чернівчанин власноруч перерахував як оплату за надання послуг.

Також із заявами про шахрайство до співробітників поліції звернулися ще двоє буковинців. Заявники повідомили правоохоронцям, що невідомі особи за невідомих обставин незаконно заволоділи їхніми коштами. Таким чином у 41-річної жительки села Нагоряни аферисти привласнили 65 тисяч гривень, а у 39-річного жителя села Тарасівці - майже 19 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

* не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;

* не довійте незнайомцям;

* перевіряйте отриману інформацію;

* не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;

* оплачуйте за товар і послуги після їх отримання.

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux