Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернівецькому районі поліцейські задокументували факт надання неправомірної вигоди службовим особам
Опубліковано 22 березня 2024 року о 14:38

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння буковинець запропонував співробітникам поліції гроші. Наразі за цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до санкції статті за спробу підкупу правоохоронців чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Учора, 20 березня, під час патрулювання території обслуговування співробітники групи реагування відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції зупинили у селі Старі Бросківці за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «ВАЗ-2115», яким керував 67-річний житель Сторожинця.

Під час спілкування працівники поліції помітили у водія явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування. Однак буковинець відмовився проходити освідування на алкотестері та за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Правоохоронці відмовилися від грошей і попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії.

Проігнорувавши застереження поліцейських, чоловік поклав кошти до службового автомобіля. Співробітники поліції зафіксували кримінальне правопорушення та викликали на місце події слідчо-оперативну групу цього ж відділення поліції, яка задокументувала протиправні дії водія.

Співробітники групи реагування склали на кермувальника адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відомості про кримінальне правопорушення слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux