Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські розшукали усіх безвісти зниклих дітей, які пропали протягом першого півріччя
Опубліковано 13 липня 2021 року о 13:14

Завдяки оперативності та співпраці підрозділів поліції Чернівецької області вдалося знайти усіх неповнолітніх, про зникнення яких повідомляли буковинці протягом шести місяців цього року.

За цей період  до поліції надійшло 110 повідомлень про зникнення неповнолітніх буковинців, які самовільно вийшли з дому та не повернулися. Поліцейські оперативно відреагували на ці звернення та відшукали всіх зниклих дітей, 98% з них – протягом доби. Здебільшого їх вік становить до 14 років.

Поліцейські Буковини фіксують збільшення кількості повідомлень про невідоме місце перебування дітей через відсутність телефонного зв’язку з ними. Ця статистика, зокрема, свідчить про те, що у громадян зростає довіра до роботи органів поліції, які оперативно встановлюють місця знаходження дітей, які недовгий період часу з різних причин не перебувають на постійному зв’язку з їхніми батьками.

З дітьми, які систематично самовільно покидають свої домівки без попередження родичів, ювенальні поліцейські постійно проводять профілактичні бесіди щодо недопущення таких випадків у майбутньому, а їхнім батькам наголошують на необхідності належного догляду та контролю свої дітей.

Так, за перше півріччя цього року ювенальні поліцейські спільно з представниками соціальних служб здійснили майже 1700 перевірок неблагополучних сімей, які проживають на території Чернівецької області.  За цей період ювенальні поліцейські склали 342 протоколи на батьків за невиконання ними батьківських обов’язків, за вчинення насильства в сім’ї - 42 протоколи та 158 - за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння.

Працівники поліції у складі міждисциплінарної команди (до неї входять також представники соціальних служб, ювенальних поліцейських, медичних установ, органів опіки і піклування) вилучили 77 дітей із обстановки, які загрожували їхньому життю чи здоров’ю. Цих неповнолітніх помістили в центр соціально-психологічної реабілітації дітей та заклади соціального захисту.

Поліцейські звертаються до громадян із проханням: якщо Вам відома будь-яка інформація про порушення прав дітей, зокрема у неблагополучних сім’ях, звертайтеся га спецлінію «102».

Коментує: Микола БАСАРАБ - начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux