Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За невиконання судового рішення судитимуть жителя Дністровського району: слідчі поліції завершили досудове розслідування
Опубліковано 19 серпня 2024 року о 14:21

47-річний житель Хотина систематично і умисно не виконував постанову суду, згідно якої його позбавили права керувати транспортними засобами. Поліцейські зібрали обґрунтовані докази вини буковинця та скерували обвинувальний акт відносно нього до суду. Відповідно до санкції статті, йому загрожує штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до трьох років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування слідчі відділення поліції №2 (м. Хотин) ДРВП з’ясували, що у червні минулого року, відповідно до постанови Хотинського районного суду Чернівецької області, буковинця було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Незважаючи на постанову суду, яка набрала законної сили, порушник знову продовжував керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. 

У  січні та травні 2024 року співробітники поліції задокументували відносно чоловіка ще два адмінправопорушення за цією ж статтею та ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП. 

Згідно постанови Хотинського районного суду буковинця було визнано винним у вчиненні ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративні стягнення у розмірі 34 000 з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux