Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Забезпечення належного дотримання прав і свобод людини у місцях несвободи Нацполіції – результат упровадження інноваційних систем з охорони та утримання осіб», – Володимир Волощук
Опубліковано 15 лютого 2024 року о 10:05

Оновлене приміщення ізолятора тимчасового тримання №1 ГУНП в Чернівецькій області після капітального ремонту працює уже понад рік. 20 людей одночасно можуть перебувати в цій установі. Кімнати обладнані усім необхідним відповідно до міжнародних стандартів щодо утримання осіб у місцях несвободи Нацполіції. Про покращення умов перебування затриманих, арештованих і цілодобову фіксацію поліцейських заходів в ІТТ розповів начальник Сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Чернівецькій області Володимир Волощук.

Нагадаємо: 2 лютого минулого року у Чернівцях поліцейські відкрили ізолятор тимчасового тримання, який відповідає європейським вимогам.

- Упровадження інформаційної системи в ІТТ «Custody Records» відбувається для цілодобової фіксації дій із затриманими особами від моменту поміщення в установу до звільнення з-під варти чи конвоювання. У приміщенні встановлені цифрові відеокамери, які дозволяють цілодобово спостерігати за станом забезпечення прав затриманих. Саме завдяки новітнім технологіям і професійності правоохоронців наряд чергової частини ІТТ врятував життя утриманому під вартою, у якого раптово трапився епілептичний напад. Інспектор ІТТ на відео з камер спостереження побачив, як чоловіку стало зле під час перебування у кімнаті утримання та миттєво відреагував на подію. Правоохоронці зайшли до приміщення, надали домедичну допомогу чоловіку та викликали медиків, – каже начальник СОЗДМТТО ГУНП в Чернівецькій області Володимир Волощук.

Для підвищення рівня обізнаності населення про дотримання прав і свобод утриманих і арештованих поліцейські систематично проводять лекції та зустрічі зі студентами навчальних закладів Чернівецької області. Майбутні юристи, які планують пов’язати свою діяльність із правоохоронною, мають змогу наочно бачити, які зміни відбулися у місцях несвободи.

Також працівники ІТТ постійно дбають про підвищення свого професійного рівня та вдосконалюють його під час спеціальних занять. Так, у серпні минулого року буковинські поліцейські взяли участь у навчальному тренінгу щодо дотримання прав осіб у місцях несвободи Нацполіції за участі омбудсманів та неурядової організації «Freedom House».

Правоохоронці наголошують: імплементація міжнародних стандартів щодо дотримання прав людини, яка затримана чи взята під варту, це ще не означає, що вона винна. Тому кожна особа, навіть, якщо вона обмежена у пересуванні, має право на належне до неї відношення і дотримання її прав, передбачене Законом.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux